2012-06-29

Ja snart är det Juli, men det kan man inte tro när man tittar ut genom fönstret! Vart är sommaren? Hoppas den kommer snart iaf. Kan behöva lite färg på mina kritvita ben, eller hela min kritvita kropp för den delen! 
 
Ludvika festen är i fullgång och imorgon ska jag ut tillsammans med Jerry, Anna och Burre. Ska bli riktigt skoj. Blir grill och lite drinkar hemma hos dem innan vi beger oss mot stan. Mamma och pappa får ta hand om Julia, men jag åker nog dit och sover på natten,kan ju inte vara utan henne allt för länge! :)
 
Lite uppdate om Julia.
 
Den 21 juni upptäckte vi hennes första tand, det förklarar hennes feber för några veckor sedan och varför hon varit så gnällig. Så snart börjar det väl om när tand nr 2 kommer. stackar plutta! 
 
Hon rullar från rygg till mage (höger sida) hela tiden, och nu börjar hon kunna ligga lite längre stunder innan hon blir arg. Men helst ska ju mamma sitta bredvid och titta på! ;) Fösöker hela tiden ta sig framåt, skjuter upp rumpan i vädret, men har inte förstått det där med att hjälpa till med armarna. 
 
Hon har börjat undersöka mer saker, mammas näsa och mun är en favorit, drar och river i min stackars näsa! :) 
Håller stadigt i skallran och för den mot munnen, allt ska ju smakas. 
 
 
Förra veckan hittade hon sina fötter, kanske inte så jätte intresserad av dem men leker ibland med dem. Brukar skratta om man för fötterna mot hennes mun. 
 
Just ja, sen har hon enligt Jerry lärt sig alla trädgårdensväxter på Latin. Duktiga tjejen! ;)
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför?

blir texten i en stor och jobbig klump, som ingen orkar läsa, när jag publicerar? Jag skriver ju inte så!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skrivets gåva..(skrivandets)

Läste nyss en blogg och blev så himla imponerad. Vissa personer har verkligen "skrivets" (skriver som talets) gåva. Jag är tyvärr inte en av dem. Mitt skrivande störs alltid av förvirring hur man stavar och om mina meningar är gramatiskt korrekt skrivna. Varför finns det inte stavningskontroll på blogg?

Önskar jag hade ett mer flyt i det jag skriver, och önskar jag kunde skriva på det viset som personen vars blogg jag nyss läste gör. :) Man blev fast, och inte har jag en aning om vem hon/han är. Då har man lyckats!
Ja vad händer i mitt liv just nu? Just nu inte mycket men det kommer komma. Golvet till vardasrummet har kommit, vi ska hämta, soffan har kommit, vi ska hämta, köksbordet beställt, vi snart måste hämta, ett skötbord budat och klart på blocket, vi ska hämta! Bilen inne på service, vi måste hämta. Och med alla dessa VI menar jag såklart min älskade sambo.. haha stackars...
Jag kommer bara stå brevid och peka med hela handen.. Nej men jag tar ju faktiskt hand om vår lilla skatt. Och det är inte så lite det vissa dagar! Pust.
Ja nu är det inte av skryt, (eller lite kanske) som jag skriver detta, men vår lilla skrutta vände sig från rygg till mage igår. Tyvärr missade jag denna stora händelse! Hur stor är chansen? För jag var och tränade. Men min älskade syster såg och filmade hela händelsen! :D Jag vet att jag tjatar om det men det går verkligen så fort. Snart är hon 16 år och tror hon vet bäst, att hon får gå runt med massa smink och kort kort, men nej nej nej!!! Inte min dotter! Hon ska vara liten bebis jämt... Nu har jag slutat amma helt. Att det ska vara så svårt att sluta med något som inte fungerar? Det blir någon sorts press från andra att man ska, borde.. Det sägs inte rakt ut, men det känns lite så, och man känner sig misslyckad som inte får det att fungera. Eller jag iaf. Tillbaka till varför jag skrev om vändningen, och det är så jag har datum sparade till den dagen jag tar tag i att skriva ner detta i "mitt första år" boken. Tycker att boken borde finnas på nätet så man kan skriva i från dator och sen när allt är klart så begär man att få den utskriven och hemskickad. Inga stavfel och ful handstil!
Var på avslutning i onsdags, kollade när mina elever firade in sitt sommarlov. En kille som jag har i skolan (år 2) kom fram och frågade -"Suger hon fortfarande på dina tuttar?"  haha barn är väl för underbara!! Och han är inte ensam att fråga, det gör vuxna med fast med lite finare ord... Hur går det med amningen? Ammar du än? Folk man knappt känner kan ställa sådana frågor, ibland blir jag lite stött, för tycker att det är en ganska personlig och privat sak.. men vad gjorde jag då?? Frågade samma fråga till en som nyss fått barn när vi var ute och gick. Kanske lite annorlunda situation eftersom det var hon och jag, och vi bara pratade en massa bebis och mamma saker. Kanske mer OK då, än om kassörskan på konsum skulle fråga!?
Sen kan jag informera att jag börjar bli lite smått uttråkad om dagarna, vilket kan betyda att jag är på konfliktsjakt! Så akta er! haha
Oj vad mycket skit det blev, men ack så skönt att få skriva av sig lite!
Nu...
Sen...?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hmm

Vissa får lära sig att plocka undan, vissa får lära sig att andra gör det åt en! Suck!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vår skatt..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Renovering.

Ja renovering pågår för fullt! Längtar tills det blir klart. Sen är det bara köket, och toan, och Julias rum och altanen och nej nu tar vi och njutar av de rum som faktiskt börjar bli klara. En sak i taget. Varför skynda? Vi ska ju ingen stans, tänkt bo här hela livet, vilket innebär att vi har hela livet på oss. Prioritera det viktigaste och det är att få umgås som en familj.

Vi var till stockholm för 2 helger sen tillsammans med Anna, Burre och Joel. Det är inte en dans på rosor alltid att vara småbarnsförälder. Julia vägrar ligga i vagnen, ska bli buren så hon får vara med och titta. Nyfiken och bestämd liten dam. Vi var ut och åt på Grill, häftig miljö och god mat. Dock är det inte så lätt att njuta av maten när en liten donna skriker och gråter. Men hon somna i min famn efter en stund och då kunde jag njuta lite av maten. Vi besökte Skansen, blev lite besviken. Trodde det skulle vara mer djur men alltid roligt att se björn. Vilka otroliga djur. Blev inget grönalund, lite synd för tydligen gillar Anna att åka så jag blev riktigt glad. Dock blev det lite för mycket för Julia så vi fick strunta i det. Men det blir fler gånger. :D
Känner att det här inlägget blev lite snurrigt. Bilder beskriver det hela nog bättre än jag just nu! :D
Miljövänligt transportval! :D Ej stressvänligt transportval med tanke på barn! ;)
God middag på Grill.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()