Matt..

Ja ibland vill jag bara skrika rakt ut! Men man får väl bara bita ihop och klistra på ett leende. Thats life. Men tusan vad det tar emot! 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glömde...

Glömde skriva att skruttan kröp hela 4 steg igår! Nu har hon förstått att händerna också måste flytta sig framåt! 
 
Gick på step, dog nästan! Kört Lchf idag med utan större problem eller sug. Kommer dock ha en fuskdag i veckan för lite godis och kanske en kebab med ris från pizzeria Caruso. Magiskt god! Jerry tycker nog det här är kämpigare än jag, han är en macktorsk och det är inte jag. Skulle jag sakna något så är det ris. :)
 
Fick besök av Anna idag. Alltid lika trevligt, massa babbel och en lätt promenad. Imorgon börjar de flytta in saker i deras nya hus, så ska dit och kika på torsdag eller fredag. Tänk va stora vi blivit. :)
 
Funderar på att lägga mig och sova, är helt slut!  
 
Godnatt!
 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första dagen..

Måndagar, nya starten på livet. Igår började vi köra LCHF och första dagen gick riktigt bra! :) Nu är inte jag expert på LCHF men försöker köra på att bara använda produkter som har max 5 g kolhydrater /100 gram. Så igår till frukost blev det äggröra med bacon, lite gustavskorv. Tll Lunch: Lax i ugn med broccoli och blomkol, egengjord laxröra, och till kvällen hade Jerry gjort Auberginelasange som var såååå god :) Idag vet jag inte alls vad det blir, kyckling tror jag!
Veckanär fullbokad och det är inte ofta det är så för min del! :) 
Idag kommer kanske Anna på besök, sen tänkte jag köra step ikväll om mitt knä vill. Fick ont efter combaten igår..
Imorgon (onsdag) ska jag kika förbi vid Zaara och titta på deras hus och sedan på kvällen blir det hem till familjen Grund/Sneen för kräftfiske och god mat. 
Torsdag är det bäbis/mamma playdate med Annsofie och hennes son Charlie och Hanna och hennes dotter Troja. Dejten blir hos mig så måste komma på något gott att bjuda damerna på! :) och på lördag blir det kräftskiva hemma hos Jonna och Larre. Det här kommer bli en toppenvecka känner jag! 
 
Nej nu måste jag göra ett ryck här hemma. De där satans bananflugorna föds ju på 2 minuter och frukostdisken har nu stått i över en timme! Undra hur många bananflugor jag har i köket nu??!! 
 
Tack ni som kommenterar och peppar! :) 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alla ska på fest utom jag! :(

Ja så kan det vara ibland. Jerry ska till Fagersta på någon festival, syrran ska tll Ludvika för där spelar tydligen Loreen ikväll och jag då? Jo jag och min lilla skrutta vi får ha myskväll hemma. Visst hade det varit skoj att följa med ut till Ludvika men inte alltid lätt att släppa ifrån sig lilla Julia. 
 
Idag när jag kikade till henne (jag diskade, hon låg på filten) så satt hon upp. Hon har i ca 2 veckor kunnat sitta lite halvt, lutandes mot en arm, men idag satt hon upp! :) Hon är så duktig och så nyfiken. Allt ska kännas och smakas på. Hon klarar även av att ställa sig upp om hon får hålla i mina fingrar. Inte så att jag drar upp henne, utan bara håller motstånd. Dock är hon inte alls stadig i bålen så hon svajjar rejält ibland. :) 
 
Fick träffa och hålla i lilla sötnosen Viggo i Torsdags (Madde och Roberts son). Tänk så små de är. Helt otroligt, kan inte fatta att Julia varit så liten.
 
 
Annars då? Jo jag är trött och tjock. Samma gnäll som vanligt. Men har ökat stadigt i vikt och det får mig inte att må bra! :( När vikten ökar får jag mer ont i ryggen och min ångest börjar komma smygandes. Måste börja röra på mig. Men det bor en trött latmask i mig just nu. Funderar på att köra LCHF, fast jag inte tror på dieter utan vet att det är tallriksmodellen och att göra av med mer än man tar in, så vill jag hitta ett snabbt sätt att minska i vikt. Skiter i om det är 5 kilo vätska bara siffrorna på vågen går ner!! 
 
Samtidigt som jag skriver detta drar mina tankar iväg.... "hmmm undra vad jag ska äta för gott ikväll då" Bra där! 
 
Hej då! 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Älskade Katt..

I lördags blev vår katt påkörd eller att hon sprungit in i en bil?? Vi vet inte.
Jag låg och vilade med Julia när grannen kom in och ropade om vi hade en katt. Fort upp och ut och kolla och till min förskräckelse ligger älskade Gissa i dikeskanten och andas häftigt. Jag bar med henne hem, inte ett ljud gav hon ifrån sig, hon bara kämpade efter andan. När vi kom in till Falun bestämdes avlivning då det såg riktigt illa ut. Men när sköterskan satte nålen i frambenet på Gissa reste hon sig upp. (Tack och lov). De röntagade henne och där såg man inga blödningar eller benbrott. Hon fick vara kvar och är fortfarande kvar på Faludjursjukhus. Hon har fått något dropp som ska hjälpa mot svullnaden i huvudet för det är där smällen har tagit. Även smärtstillande och dropp har hon fått. Pratade nyss med deras vet. och hon sa att Gissa gjort framsteg men att hon är svullen på ena sidan av skallen och att det kan vara så att hon inte ser på ena ögat. Hon går väldigt konstigt, om det beror på synen vet de inte. Vi ska iaf åka upp idag och kela lite och så får vi se med egna ögon hur hon mår och beteer sig. Men som det verkar nu så blir hon kvar en natt till sen kan hon komma hem. Sedan är det väl upp till oss att se hur pass bra liv hon kan få med alla men som kan bli?? :(  Men hon har ätit själv, setat upp, kelat och gått lite fast bara i sidled. De säger dock att hon inte riktigt är med i blicken..
 
Min älskade lilla misse måste bara bli bra!! 
 
 
      

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite bilder...

Maj:
 
 
 
             
 
Juni:
 
        
 
          
 
 
Juli:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
 
 
Vår lilla plutta! Helt underbar och så älskad!! 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett riktigt inlägg..

Vi har börjat fått rutiner. Är verkligen så skönt. Runt 8 tiden går vi upp, vid 10 börjar Julia bli trött och sover 30-60min. Hon är vaken till 13 tiden sen sover hon middag, ibland 1 h idag har det blivit 2h och utan att jag måste ligga bredvid. Sen runt 17 tiden är det dags för eftermiddags vila på ca 30-60 min. Och runt 20.00 tiden är det läggdags! 
 
Dock har det varit ett jäkla jobb att få in dessa rutiner och de har väl fungerat några veckor nu. Man blir väldigt låst och det kräver väldigt mycket tålamod och vaggande! Men nu kan hon ibland somna av sig själv och så tittar jag på klockan och ser att hon är strax efter 17.tiden. Hemma fungerar det men man kan ju inte alltid vara hemma så det måste vi öva lite på. Att sova i vagn tex. 
 
 
Mycket händer med lilla stumpan på kort tid. Hon sitter ganska stadigt nu, lite svårt med balansen ibland men hon kan sitta i 5-10 min och plocka ur sina leksaker ur en låda jag köpt. Upptäckte även här om natten när jag kom in i sovrummet efter att ha hämtat hennes mat att hon halvsatt i sängen, så nu har hon kommit på hur hon kan sätta sig upp. Dock orkar hon inte riktigt dra sig upp till helt sittande utan lutar lite och stödjer på armen.
Hon ålar sig fram utan problem, dock händer det inte så mycket på krypa fronten. Benen fixar hon men hon har inte riktigt förstått att hon måste flytta med händerna. Hon har blivit kittlig, åå det är så häligt när hon skrattar och ger ifrån sig glädjeskrik. :) Hon älskar att få gå runt och hålla en i händerna eller bara stå. 
 
Hon har fått smakat morotspure, (mammas egna smakar bäst ;) mosad potatis, fruktpurer, majskrokar älskar hon, smörgåsrån, lite bröd, gröt. Ja en hel del. Dock är hon inte allt så förtjust i köpmaten. Kan förstå henne, för morotspuren man köper smakar allt annat än morot.. USH! 
 
Tycker att hon härmar efter mig och säger Hej ibland. Men det är väl ett sådant ljud som är lätt att härma och sen kanske jag hör det jag vill höra! ;) 
 
Hon har doppat rumpan i sjön, vi var ut till Torrbo i söndags och solade lite. Eller vi försökte. En missnöjd dam gjorde utflyckten kort..:) Men lite mysigt var det allt. Det är så roligt nu med allt som händer och man glömmer av att anteckna i boken. Får skriva av bloggen sen med allt..:) Nu vakna min prinsessa. Måste mysa för det är en underbar stund när hon är nyvaken, ler och bara myser med en! Hej

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()